svenska

Vad är Israel?

Jag såg på Kobra, om kulturens Tel Aviv, och författaren och filmregissören Etgar Keret slog huvudet på spiken. Han sa ungefär vad jag sa i min sammanfattning efter min första resa. “När folk frågar mig vad Israel är svarar jag: tänk dig ett land som är så konservativt att trafiken står still under shabbatTänk dig även ett land som är så liberalt att det skickar en transsexuell sångerska att representera dem i ESC. Där har du ditt svar.”

Exakt så. Åh, jag längtar.

Se Kobra. Programmet innehåller även en intervju med Mira Awad – den arabiska tösen som (tillsammans med den judiska Noa) ska representera landet i årets ESC. Jag skrev för övrigt om låten för ett tag sedan.

Andra bloggar om: kobrasvtisraelmira awadnoaeurovision song contest

archives_mini

 

Connect with me on Facebook. Follow me on Twitter.

Comments Closed

Comments are closed. You will not be able to post a comment in this post.