svenska

Deprimerande…

Att svenskar har en helt skev bild av Israel visste jag ju redan, men först igår kväll förstod jag hur illa det faktiskt är.
En FB-väns vän jollrade på om ”parkeringsplatser enbart för judar”. Jag trodde jag skulle smälla av men jag tog diskussionen.
Han hade så klart aldrig varit i Israel.
Israelerna är avhumaniserade i detta land. De ses inte som människor utan som en stor klump som kallas Israel. Och Israel är en mycket ond, ond klump.
Påminner om nazisternas Tyskland, gör det inte?

Det gör mig deprimerad att den i svensk media så hårt hyllade egyptiska presidenten har sagt att judar är ”fientliga av naturen”, ”blodsugare” samt ”avkommor till apor och grisar”.
Varför talas det inte mer om det?
Och högt uppsatta palestinier talar om ”myten” förintelsen.
Varför talas det inte om det?

Och varför i helvete talas det inte om att i Jordanien bor det en massa palestinier men ändå låter de palestinska flyktingar bo i flyktingläger. De vill ha kvar dem som ett öppet sår. Ett vapen mot Israel. De utnyttjas. Varför i hela helvete talas det inte om detta? För att ingen vet? Ja, men nu vet ni. De araber som bor i Israel (och har israeliskt medborgarskap) har det bättre än någonstans i hela kaoset som kallas ”arabvärlden”.
Men ändå är det Israel som dag ut och dag in ska trashas.

Detta gör mig deprimerad. Inte minst med tanke på att jag för bara några dagar sedan satt i Israel och talade med intelligenta, vältaliga människor som kan sin historia. Som tröttnat på att världen (inte minst Sverige och Norge) vägrar fatta ett och annat. Med massmedia som konstant förvränger och förvrider.

När man vänt på alla stenar både en och tre gånger så återstår endast ett enda alternativ: hat mot Israel för att hon är världens enda judiska stat. Det vill säga rent judehat. Det finns helt enkelt inga alternativ och detta gör mig så vansinnigt deprimerad.

Sverige – landet där programledaren för SVT:s största program sprider både judehat och okunskap om Israel så fort hon hinner. Och det är okej.
Sverige – landet som judarna (som bott här i generationer) nu flyr. På grund av hot och förföljelse från en grupp nyanlända (detta ska tystas ner, så klart).

Många av dessa svenska judar flyr till Israel. Och attackerna från svenskt håll fortsätter. Men denna gång lite fint inlindat i ”kritik mot staten Israel”. Herregud!
Ett land som inte kan skydda sin judiska befolkning har INGEN rätt att överhuvudtaget kritisera den judiska stat de svenska judarna flyr till.

apartheidmyass

Connect with me on Facebook. Follow me on Twitter.

Comments Closed

Comments are closed. You will not be able to post a comment in this post.