Featured, svenska

Efraim: Att hitta hem

efraimjagarjudenu
Det kom ett brev från en nykonverterad.

Den 29:e januari 2013 var den bästa dagen i mitt liv. Jag hade inte varit vilsen, men känner ändå att jag hittade hem den dagen.

Den här resan började för många år sedan och året var 1997, jag bestämde mig för att åka ner till Israel några månader och arbeta på en kibbutz (Dalia) i norra Israel, nära Haifa och Nazareth. Precis som så många andra hade jag en viss bild av landet, media skrev redan på den tiden mycket negativa saker. Väl på plats blev jag förvånad över vilket underbart land och trevliga människor som levde där. Araber, judar och kristna levde sida vid sida, de handlade i samma butiker, åkte samma bussar och studerade på samma universitet.

När jag kom hem efter min resa så kände jag att jag måste göra något för att visa en mer rättvis bild av landet och folket i Israel. Började diskutera öppet, blogga, svara på inlägg i andras bloggar för att sprida en rättvisare bild som landet och folket förtjänade.

Några år senare så bestämde jag mig för att starta en fakta-infosida om Israel och judendomen, nu kan man även boka privata lägenheter, hotell, utflykter och hyrbil från den sidan som heter Israel4u.se.

Har länge varit en vän till Israel och besökt landet många gånger, har många judiska vänner i Sverige och även i Israel.
Den 29:e januari blev jag mer än bara en vän till Israel. Den känslan och den dagen var och är den bästa dagen i hela mitt liv, jag hade hittat hem.

Tidigare i kväll så log jag och tänkte för mig själv, jag är jude nu, en tår föll från min kind och jag kommer alltid minnas den 29:e januari, för det var då jag hittade hem.

Efraim

Connect with me on Facebook. Follow me on Twitter.

About Kim Milrell da Costa

Pro-Israel blogger since 2008.

Comments Closed

Comments are closed. You will not be able to post a comment in this post.