Featured, svenska

”Visst tusan blir man förbannad på dessa fräcka israeler!”

moran_malmo

Moran Mazor. Bild från eurovision.tv.

Som stor vän av både Israel och Eurovision Song Contest så är det med sorg i hjärtat som jag tar del av all dramatik som – så förutsägbart – pågår i Malmö just nu.

Anti-israeliska attacker kommer från höger och vänster och vi kan bara hoppas att det inte blir alltför skämmigt för Sverige.

Henry Bronett skriver bra om saken: Malmötopparnas Israel-fientlighet blir allt märkligare

Så här skriver Ilana, israel boende i Malmö:

”När jag tänker efter, står det klart för mig varför Israel, eller representanter av det landet, retar gallfeber på olika sorters människor (här, vänstern och f.d. kommunister).

Man deporterar judarna från Judéen (av Nebukadnasser), förslavar dem i många år, och vad gör de så fort de får frihet? Bygger upp landet, öppnar skolor, skriver böcker och återvänder till sitt land som fria människor.
De blir deporterade igen (av romarna), blir förslavade igen i många år, och vad gör de så fort de får frihet? Återvänder till sitt land, eller sprider sig runt i hela världen, och fortsätter att bygga upp länder, öppna skolor, skriva böcker m.m.

Sen, försöker man utrota detta folk helt och hållet. Man mördar sex miljoner av dem, och vad gör de så fort de får frihet? Jo, de återvänder till sitt hemland och bygger upp det. De sprider sig till andra länder och de fortsätter att bidra till utvecklingen i dessa.

Det där lilla landet, Israel, och människorna i det, ger inte upp. De kämpar och krigar, men de glömmer inte studierna och de glömmer absolut inte fortsätta bidra till omvärlden.

Om inte detta räcker, så vågar detta folk skicka ett tennislag till Malmö, en stad som har förvandlats till en krigszon för judar och för israeler. Våldsamma demonstrationer avlöser varandra, och vad gör de fräcka israelerna? De vinner matchen!

Nu, deltar Israeler vid Eurovisionen, och demonstrationer mot dem har redan planerats. Att dessa demonstrationer kommer att vara våldsamma hyser ingen tvivel om. Malmö kommer att förvandlas till en uniformerad stad. Trots demonstrationerna kommer en ung kvinna på blotta 22 år och sjunga en kärlekssång ur sitt hjärta.
För mig, för israelerna, för judarna i staden, spelar det ingen roll om hon vinner Eurovisionen eller ej.
Hon vågade komma till Malmö. Hon vågar stå emot de onda vindarna i Malmö och tillsammans med alla israeler, och judarna i staden, håller hon sitt trotsiga huvud uppe.
Hon har redan vunnit!

Visst tusan blir man förbannad på dessa fräcka israeler!”

***

Malmö ”levererar”: Israeliska journalister hotade under ESC

Äsch, nu lyssnar vi på israeliska ESC-bidraget istället.

Connect with me on Facebook. Follow me on Twitter.

Comments Closed

Comments are closed. You will not be able to post a comment in this post.