Featured, svenska

Hiskeliga artiklar

Jag läste nyss två hiskeliga artiklar.

Först ut: TV4: ”Vi har tyvärr brustit i rutinerna”

I denna artikel kan vi bl.a. läsa att östra Jerusalem är ”ett palestinskt område som ockuperades av Israel under sexdagarskriget 1967”. Detta är ju dikt och förbannad lögn. Att området skulle vara palestinskt är absurt. Bara en sådan sak som att Israel erövrade den östra delen av judarnas eviga huvudstad av Jordanien säger en hel del.

Sinnessjukt!

Nästa: ”Kritiken mot Obama ger Netanyahu medvind”

Hela artikeln osar av Israelhat. Bara inledningen gör mig illamående: ”Det kan tyckas som om en stat som snart 70 år efter att den utropades fortfarande saknar internationellt erkända gränser, och som för bara ett halvår sedan dödade minst 500 barn i en militäroperation i Gaza, skulle ha viktigare saker att diskutera i en valrörelse än den pant för några returflaskor som premiärministerns hustru stoppat i sin egen ficka, trots att flaskorna införskaffats med statliga medel till officiella mottagningar.”

Jag befann mig i Israel under detta krig – och att korkade, naiva svenskar som inte beskjuts med raketer sitter och författar sådana här artiklar är… Ja, deprimerande. Och sinnessjukt.

Connect with me on Facebook. Follow me on Twitter.

Comments Closed

Comments are closed. You will not be able to post a comment in this post.